La depressió és un cercle viciós. Produeix un alentiment mental i físic que fa que tot et suposi un esforç i et cansis amb facilitat. Fas menys coses i et culpes d’això. Acabes creient que no pots fer res i que mai podràs estar bé. En aquest moment, et sents encara més trist i et resulta més difícil fer qualsevol cosa. I així contínuament…

Algunes de les principals característiques de les persones amb depressió són:

·         Humor deprimit: sentir-se trist, buit; tendència al plor.

·         Disminució de l’interès o plaer en moltes activitats abans valorades.

·         Sentiments d’inutilitat o d’excesiva culpa. Les persones deprimides malinterpreten successos poc importants, els quals agafen com a prova de defectes personals, i es senten exageradament responsables de fets no desitjats.

Exemples: “no sabré com fer-ho”; “no faig res que pagui la pena”.

·         Irritabilitat i ansietat en molts casos.

·         Fatiga, baixa energia i poca activitat. Poden estar moltes hores sentats o estirats.

·         Disminució o augment de la gana (pot haver-hi ànsia pels carbohidrats); la disminució tendeix a donar-se en un major percentatge de pacients.

·         Insomni o, menys habitualment, hipersòmnia durant la nit o el dia.

·         Disminució de la capacitat per pensar o concentrar-se, indecisió.

Les persones que estan deprimides normalment pensen de forma sesgada i negativa. Tenen una visió negativa de sí mateixes (“no sóc bo”), del món (“la vida no té sentit”), i del futur (“sempre em sentiré d’aquesta manera”).

Aquests pensaments poden atratapar-les en un cercle viciós. Quan més deprimides es troben, més pensaments negatius tenen i més creuen en ells. Quants més pensaments negatius tenen i més creuen en ells, més deprimides es senten. La meta principal de la teràpia és ajudar-les a escapar d’aquest cercle viciós.

 

A Psicologia Giner creiem que en el tractament de la depressió és fonamental establir una bona relació terapèutica, acordar una conceptualització del problema i justificar i descriure el tractament a seguir. Els objectius terapèutics es centraran d’una banda en els símptomes de la depressió, i d’altra banda en els problemes interpersonals i personals del pacient.

A Psicologia Giner oferim tractament psicològic de la depressió per a l’assoliment dels següents objetius terapèutics:

·         Reduir les emocions negatives (tristesa, ansietat, culpa, ràbia, irritabilitat…), aixó com incrementar els sentiments d’interès i satisfacció

·         Eliminar la inactivitat, l’insomni o hipersomni, la fatiga i el plor

·         Incrementar el número d’activitats gratificants

·         Augmentar les relacions socials satisfactòries

·         Reduir els pensaments negatius sobre sí mateix, el món i el futur. La qual cosa inclou saber veure el que és positiu, establir criteris realistes per autoavaluar-se, reduir l’autocrítica…

Més informació

  El vostre nom (obligatori)

  El vostre email (obligatori)

  Telèfon (obligatori)

  El vostre missatge

  He llegit i accepto la nostra

  política de privacitat