L’estrès és el procés que s’inicia davant un conjunt de demandes ambientals que rep la persona, a les quals ha de donar una resposta adequada, utilitzant els seus propis recursos personals.

La simptomatologia es presenta quan les exigències (externes o internes) percebudes excedeixen als recursos percebuts d’afrontament, malgrat que en moltes ocasions la persona hi podria fer front, tot i que no sempre és així.

D’aquesta manera, es dona un desequilibri o es  trenca l’equilibri entre el fet real o la percepció d’un perill i les capacitats o recursos per fer-li front. És molt important, que l’estrès és derivat d’una percepció davant d’un o diferents estimuls, resultant l’estrès una de les possibles respostes davant d’aquests.

Quan la demanda ambiental (laboral, familiar, social…) és excessiva vers els recursos de la persona, es produeixen reaccions emocionals com l’ansietat, la ira o el baix estat anímic.

La clau d’estressar-nos no és tant el fet estressant sinó com ho percebem: una persona en una mateixa situació pot actuar de maneres diferents davant un fet estressant.

Com a simptomatologia física trobem: taquicàrida, sensació d’ofec, respiració poc profunda, indigestió, diarrea, hipertensió, rigidesa muscular, cefala, cansanci…

Algunes de les principals manifestacions mentals i conductuals de l’estrès són: preocupació, tristesa, hostilitat, difitultat de concentració, oblits, parla accelerada, tremolor, passivitat, conductes impulsives..

A Psicologia Giner oferim tractament a aquelles persones que pateixin d’Estrès. Mitjançant la intervenció, es busca l’assoliment dels següents objectius terapèutics:

  1. Reducció de la simptomatologia ansiosa i nervis
  2. Disminució dels sentiments d’irritabilitat i malestar general
  3. Adquisició d’estratègies d’afrontament i ressolució de problemes
  4. Adimnistració eficient del temps
  5. Establiment d’objectius i prioritats
  6. Estratègies d’organització i planificació
  7. Aprenentatge de tècniques de relaxació i respiració
  8. Aprenentatge de tècniques d’autocontrol
estres_sabadell

Més informació

El vostre nom (obligatori)

El vostre email (obligatori)

Telèfon (obligatori)

El vostre missatge

He llegit i accepto la nostra <a href="https://www.psicologiaginer.es/avis-legal-i-politica-de-privacitat/">política de privacitat</a>

Psicologia Giner Professionalitat i Confiança
Completi el següent formulari i ens posarem en contacte amb vosté tant aviat com sigui possible.

El vostre nom (obligatori)

El vostre email (obligatori)

Telèfon (obligatori)

El vostre missatge

He llegit i accepto la nostra <a href="https://www.psicologiaginer.es/avis-legal-i-politica-de-privacitat/">política de privacitat</a>