psicologia_adults

La intervenció psicològica consisteix en l’aplicació de principis i tècniques psicològiques per part d’un professional acreditat amb la finalitat d’ajudar a altres persones a comprendre les seves problemàtiques, a reduir o superar aquestes, a prevenir l’ocurrència de les mateixes i/o millorar les capacitats personals o relacions de les persones, fins i tot en absència de problemes.

Els fenòmens que constitueixen el centre d’atenció de la psicologia clínica i de la salut són les problemàtiques emocionals o del comportament (corresponguin o no a criteris diagnòstics preestablerts), qualsevol altre tipus de comportament (normal o patològic) que afecti la salut i els processos i estats de salut i benestar

La psicologia  permet dos nivells d’intervenció:

  • Realitzar una psicoteràpia.
  • Cerca d’assessorament puntual.

En el cas de realitzar una psicoteràpia, el procés d’avaluació i intervenció de les problemàtiques presentades per una persona es caracteritza per les següents fases:

1. Fase d’avaluació:

Contacte inicial i anàlisi del problema.
Formulació i contrast d’hipòtesis explicatives.

Durant el procés d’avaluació, el psicòleg clínic tracta d’identificar, especificar i quantificar les conductes, capacitats, problemes, recursos i limitacions que presenta la persona, així com les variables personals i ambientals que els mantenen, amb la finalitat d’explicar i modificar el comportament o dur a terme qualsevol tipus d’anàlisi o intervenció psicològica. Aquesta fase sol durar entre dues o tres sessions.

2. Fase d’intervenció:

Establiment d’objectius.
Disseny del tractament.
Aplicació del tractament i avaluació durant el mateix.

Durant la fase de intervenció, el psicòleg ajuda a altres persones a comprendre els seus problemes, ar i reduir o superar aquests, a prevenir l’ocurrència dels mateixos oa millorar les capacitats personals. La intervenció acostuma a durar entre 12 i 15 sessions, tot i que és molt variable segons el problema i la persona.

psicologia_adults

Una bona avaluació inicial i bon establiment del vincle entre el pacient i el psicòleg són les claus per a assolir els objectius de la teràpia.

Elisabeth Turú. Psicòloga de Psicologia Giner.

3. Fase de seguiment:

Avaluació després del tractament i acabament del mateix.
Seguiment

Un cop transcorregut cert temps des de l’acabament del tractament, es recullen noves dades per comprovar el grau de manteniment dels canvis terapèutics.

Cadascuna de les sessions té una hora de durada i la freqüència de les mateixes, habitualment, és setmanal. Aquesta freqüència està subjecte tant a la disponibilitat del pacient i de la problemàtica presentada.

  • Demani visita online

    S'està carregant...
Psicologia Giner Professionalitat i Confiança
Completi el següent formulari i ens posarem en contacte amb vosté tant aviat com sigui possible.

El vostre nom (obligatori)

El vostre email (obligatori)

Telèfon (obligatori)

El vostre missatge

He llegit i accepto la nostra <a href="https://www.psicologiaginer.es/avis-legal-i-politica-de-privacitat/">política de privacitat</a>