psicóloga violencia genero

Silvia Armas

Psicòloga General Sanitaria

Silvia disposa de formació específica i àmplia experiència en l’abordatge i tractament de persones que han patit violència de gènere, la seva experiència s’ha desenvolupat tant a nivell públic com privat.

Enllaços d'interès

Servei d´Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Sabadell. 93 745 33 30. siad@ajsabadell.cat

Institut Català de les Dones: 900 900 120

SARA (Servei d’Atenció, Recuperació i Acolliment): 900 922 357

Al Centre Giner de Sabadell, oferim un enfocament integral i especialitzat per a la intervenció psicològica en víctimes de violència de gènere. El nostre objectiu és proporcionar un espai segur, de confiança i suport professional per ajudar les víctimes a reconstruir les seves vides, així com recuperar el benestar emocional i mental.

En primer lloc, és especialment important tenir en compte els principals signes d’alerta que poden presentar les persones víctimes de violència de gènere, reconèixer els símptomes d’alerta de la violència de gènere és crucial per ajudar els que poden patir en silenci. Entre els símptomes més rellevants destacaríem:

 1. Canvis en el comportament i personalitat: La persona es pot tornar més retreta, ansiosa o deprimida. Comportaments de nerviosisme o por, especialment en presència de la parella.
 2. Aïllament social: La víctima comença a distanciar-se dels amics, familiars i activitats socials. Excuses per no participar en esdeveniments o evitar situacions socials.
 3. Marques físiques: Lesions inexplicables com blaus, talls o cremades. Intents d’ocultar-les amb roba de màniga llarga o ulleres de sol, fins i tot a interiors o climes càlids.
 4. Control excessiu per part de la parella: La parella mostra comportaments de control molt elevat, com ara monitoritzar les activitats, controlar l’accés a diners i recursos, o limitar el contacte amb altres persones.
 5. Amenaces i por constant: Menció d’amenaces directes o indirectes de la parella o presentar-hi una por.
 6. Justificació del comportament de l’agressor: Defensa o justificació de les accions de la parella i minimitzar la gravetat de l’abús.

Quines poden ser les conseqüències psicològiques de ser víctima de violència de gènere?

Ser víctima de violència de gènere pot implicar una greu afectació psicològica per a la víctima, podent generar danys en diferents aspectes, entre els quals destaquem:

 1. Problemes de salut mental: Augment en els nivells d’estrès, ansietat, depressió i símptomes de trastorn d’estrès posttraumàtic (TEPT), com ara flashbacks o malsons.
 2. Problemes de salut física: Mals de cap, problemes gastrointestinals, trastorns del son i altres malalties físiques que no tenen una causa mèdica aparent.
 3. Canvis a la feina o estudis: Descens en el rendiment laboral o acadèmic, absències i manca de concentració.
 4. Sentiments de desesperança i baixa autoestima: Sensació d’estar atrapada, sense sortida, i una disminució significativa a l’autoestima.

Lamentablement, aquesta simptomatologia no desapareix quan la persona deixa la situació de violència de gènere, sinó que sense el tractament i el suport adequat no remet.

Enfocament Psicològic Personalitzat en Violència de Gènere

Cada experiència de violència de gènere és única, per tant les nostres intervencions estan adaptades a les necessitats individuals de cada persona. Utilitzem una combinació de tècniques terapèutiques basades en l’evidència per abordar el trauma i promoure’n la recuperació.

Teràpia Individual
Oferim sessions de teràpia individual on les víctimes poden explorar els seus sentiments i les seves experiències en un entorn segur i confidencial. Durant aquestes sessions, treballem per:

 • Identificació i Comprensió de l’Abús: Ajudem la persona a identificar i comprendre l’impacte de l’abús a la vida ia reconèixer patrons de comportament abusiu.
 • Desenvolupament d’Estratègies d’Afrontament: Ensenyem tècniques per fer servir l’estrès, l’ansietat i altres símptomes emocionals que resulten de l’abús. Això inclou tècniques de relaxació, mindfulness i estratègies cognitives.
 • Foment de l’Autoestima i l’Autonomia: Treballem per reconstruir l’autoestima danyada i promoure l’autonomia personal. Això pot incloure l’establiment de límits saludables i el desenvolupament d’habilitats d’autoafirmació.
 • Recuperació del Control i Poder Personal: Donem suport a les víctimes en el procés de recuperació del control sobre les seves vides. Això implica treballar en la presa de decisions i construir un pla de vida lliure de violència.

Demana visita per al tractament psicològic de les conseqüències de la violència de gènere

S'està carregant...

¿Necessites més informació?

Ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible.